Zwart | wit

Uw Slimme Vrijgezel wordt nog wel eens voor gek verklaard.  Dat is voor mij niet nieuw.  Je kan je afvragen waarom.  Dat doe ik wel eens uiteraard.  Ik heb zo mijn gekke dingen maar ik ben vooral erg eerlijk en open.  Is dat vreemd ?  Eng ?  Soms wel, maar ik ben maar gewoon een mens.

Ik erger mij suf aan een buurman die denkt dat hij een sportschool en een oefenruimte voor een band aan huis denkt te kunnen hebben.  Als je de politie daarop aanspreekt wordt je niet voor normaal aangekeken.  De wijkagent haalt zijn schouders op en stuurt je naar buren bemiddeling.  Het zal wel aan mij liggen.

Ik ben natuurlijk geen 24 (54) meer maar ik verbaas mij steeds meer over de politiek, de media en mijn leeftijdgenoten.  Waar is de gezelligheid en de vanzelfsprekendheid gebleven van … zeg … pak um beet 15 jaar geleden ?

“Ik wil de onderste steen boven hebben”.  Met zo een opmerking wordt je premier van Nederland.  Uiteraard ligt het aan mij maar ik heb het idee dat er in Den Haag alleen nog maar amateurs rondlopen.  Die van ik kan niet wat anders, dus dan maar de politiek in.  Het is mijns inziens wat sneu allemaal.  Ze smijten met geld en 9 van de 10 keer moeten ze het terug draaien of is het weer anders.

De media.  Dat is natuurlijk een dingetje van uw Slimme Vrijgezel.  Bij de NOS is AJAX – Feyenoord nog steeds een klassieker.  Dat gevoel wil de NOS ons graag geven.  De tijd van een kopje koffie en een koekje en het 8 uur journaal.  Een andere klassieker is met het bord op schoot Studio Sport kijken.  De website van de NOS is nog steeds belerend en weinig informatief.  Beetje jammer toch dat ze niet door hebben dat het al 2018 is.

Ik kan eigenlijk nog wel 100 voorbeelden noemen.  Neem het #metoo verhaal > #neemmetoo zou leuker zijn.  Pret.  Natuurlijk allemaal foute boel.  Macht, geld, niet goed te praten.

Zwarte Piet … ook weer zo een social media dingetje.  Iedereen zich maar in bochten wurmen die niet nodig zijn.

De PGB hoos op Twitter … over fake accounts gesproken.  Ik heb er ook mee te maken gehad en als je er wat van zegt krijg je nog meer fake accounts op je dak.

Ook zakelijk kom ik dingen tegen.  Websites is daar een mooi voorbeeld van.  Daar ga ik een aparte blog over schrijven want kennelijk laten ondernemers zich graag belazeren.

Is het allemaal zo zwart / wit. Nee.  Maar ik vind het wel opvallend.  Hoe lastig is het tegenwoordig jezelf te zijn.  Wat kan en mag je nog wel zeggen ?  De mainstream en social media spelen hier een grotere rol in dan jij lief hebt.  En de jeugd van tegenwoordig ?  Die zou ik niet onderschatten.  Die zijn verder dan de @nos en de -die in het leven vastgeroeste- leeftijdgenoten die ik ken.