Vroeger is dichterbij dan jij denkt … de Nokia 3310

Vandaag; tussen het nieuws over Trumpy Dumpy – wat maar niet wil stoppen – zag ik dat Nokia van plan is hun tank opnieuw te lanceren.  Hoe je dat doet, kan je beter aan Kim Jong-un vragen.  Die lanceert alles wat los en vast zit.  Maar dat terzijde.  Het deed mij denken aan de tijd dat ik van de baas mijn eerste mobiel mocht uitzoeken bij de lokale EP:winkel (inmiddels failliet).  Factuurtje baas.  De baas was ook niet gek.  Die was al maanden uit de running en ik moest de uitgeverij draaiende houden.  Iedereen om mij heen had een Nokia, en ik zal De Slimme Vrijgezel niet zijn als ik wat anders in gedachten had.  De Ericsson T10 werd het voor mij.  Lekker klein ook.  Mooi speeltje voor die tijd.  Nu zit ik met zo een slagschip van Apple… en wat doe ik er mee?  Hetzelfde als vroeger… niets meer dan bellen en i.p.v. een SMS een whatsappje.