Van die momenten…

…dat je denkt; HELP!!!  Als ZP -en zeker als vormgever- weet je niet altijd wanneer je werk hebt.  Sommige klussen worden netjes aangekondigd andere gooien ze gewoon over mijn schutting.  Ik heb jaren lang suffertjes gemaakt.  U weet wel van die krantjes die ze wekelijks door je brievenbus gooien (moet je wel de goede sticker hebben).  Dus met de druk van deadlines heb ik geen enkele moeite.  De laatste maand was echt even een gekkenhuis.  Websites, huisstijl, jaarverslag, personeelsblad en een coalitie-akkoord.  Alles kwam ineens tegelijk.  Ik heb gelukkig niet veel slaap nodig en raak ook niet zo heel snel in de stress.  Ik vind het leuk.  Het geeft ook positieve energie.  Vooral als alles soepel loopt is de voldoening groot, helaas is dat niet altijd het geval.  Toch had ik op de één of andere manier geluk.  De orders en correctierondes wisselden elkaar af.  Dat ik nu rustig een blog zit te typen betekend dat alles afgerond is en dat ik niet gevlucht ben voor mijn klanten in een kartonnen doos zoals de foto suggereert.  De foto heet “Escape from crisis”.  Dat doet de Slimme Vrijgezel niet, hij lost het op.