The big picture is too big

Dat uw slimme vrijgezel anders denkt is wel bekend. Zo kan ik enorm zwart / wit zijn. Eigenwijs, en soms ook behoorlijk bot en onhandig. Nooit kwaad bedoeld. Soms wint het hart van het verstand. Beide zitten wel goed.

Als ik ergens allergies voor ben dan is het wel domheid. Die domheid zie ik overal. De mainstream media, social media en Den Haag. Wordt er nog wel eens nagedacht vraag ik mij dan af ?

Nu we in de Chinese virus crisis zitten weet iedereen een oplossing. Ik niet. Dat is best vreemd voor iemand die altijd wel een antwoord heeft. Dit keer is the big picture too big.

Het vaccin is er in september, eind van het jaar, volgend jaar of komt helemaal niet.

De wanhopige pogingen mensen op vakantie te kunnen sturen. De horeca die verliesgevend open mag. De zogenaamde vrijheid die ons afgenomen wordt. Het is mij een raadsel dat mensen zo denken.

Voor velen is dit een once in a lifetime crisis. Deze duurt nu een maand of twee, en zal nog wel even duren.

De horeca wil haar terrassen vol hebben met Pinksteren zonder dat ze één dag proef gedraaid hebben. Voetbal moet doorgaan. Heb je een partner als #zzp dan krijg je € 1500,- steun en als alleenstaande #zzp met een koopwoning € 1050,-. Ik denk daar wat van.

Ik vraag zelf geen steun aan. Eigenwijs. Eigen boontjes doppen. Stom? Misschien. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en zing het nog wel even uit.

Dat ik al jaren roep dat bedrijven geen buffers meer hebben na de crisis van 2008 was voor dovemansoren. Helaas ga ik nu mijn gelijk halen.

De droom dat deze crisis dingen op gaat lossen voor de toekomst wordt mijns inziens een nachtmerrie. Dat dachten we in 2008 ook, en ook daar zijn geen lessen uit geleerd.

Zie ik het weer te zwart / wit of denk ik weer teveel na ? De toekomst zal het leren.

Ik doe wat ik denk dat verstandig is. jij ?