Tegen de stroom in

Mensen die mij goed kennen weten dat ik er een handje van heb dat ik tegen de stroom in zwem.  Trends doen mij niets.  Mode?  Ik ben er wars van.  Als iedereen op Facebook gaat, ga ik er weer van af.  Zo ging het ook.  Ik was al op Facebook toen niemand nog wist dat het bestond.  Als jij zegt je ‘moet’ linksaf ga ik rechts af.  Daarmee heb ik mijzelf wel eens in de tang.  Toch vind ik dat je een mening mag hebben en daar voor moet blijven staan.  Ik gebruik Twitter om met een ‘knipoog’ mijn meningen te spuien.  Dat wordt niet altijd gewaardeerd.  Met als gevolg bedreigingen enz.  Ik slaap er niet minder om.  Toch denk ik dat dat moet kunnen.  Ik beroep mij nergens op.  Type het gewoon van mij af.  Gek is wel dat ik best vaak gelijk krijg.  Dat maakt mij soms wat onzeker.  Ik ben vaak een visionair genoemd maar dat vind ik toch wel teveel eer.  Ik zie dingen anders.  Maak het ook niet te spannend.  De wereld van Social Media is niet de wereld die ik zie.  Ouderwets?  Nee … ik zie het gewoon niet.  Digitaal?  Natuurlijk… maar beperkt.  Vroeger zaten we gezellig met de hele buurt in de tuin met een wijntje, biertje, hapjes enz.  Tegenwoordig appen we de kinderen, die boven zitten, ‘komen jullie eten’ ?  Kan ik dit veranderen?  Nee dat kan ik niet.  Dat gaat vanzelf wel.  Facebook ligt dagelijks onder vuur.  Twitter blijft gewoon leuk omdat het bij mijn eigenwijsheid past.  Andere Social Media heeft niet mijn aandacht.  Ik ben en blijf de slimme vrijgezel.  Visionair?  Nee … maar ik denk wel dat ik gelijk krijg.