One step beyond

Het zijn rare tijden, zo ook voor de Slimme Vrijgezel. Voor mij verdubbelden de problemen zich ineens. Een boos oog dat niet meer goed komt, en de Wuhan crisis. Zo val ik van het ene in het andere. Ik zeg bewust niet ellende, het is gewoon een extra uitdaging. Ik zing het als Slimme Vrijgezel gelukkig nog wel even uit. Mijn buffer en de AOV-uitkering houden mij nog wel even op de been.

Dat terzijde. Volgens de mainstream media moeten we vooral achter de computer gaan zitten. Dat is denk ik een behoorlijke denkfout, net als de vele adviezen over hoe thuis te werken. Digitale feestjes en een digitale kleedjesmarkt ? Mijn inziens sla je de plank dan goed mis. Ach ja, ze moeten de krant vullen, een ondankbare taak op dit moment.

Ikzelf sta er anders in. Nieuws lezen is ineens niet belangrijk meer. Digitale feestjes lijken mij niet heel gezellig. Thuiswerken doe ik al 15 jaar. Er is eigenlijk niet zoveel veranderd voor mij. Ik houd mij braaf aan het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een koud kunstje. Toch is het voor mij ook anders. Kom even langs – wat ik super leuk vind – zeg ik nu niet meer zo snel, en even naar de Gamma / Praxis doe ik niet meer.

Toen Wuhan afgesloten werd kreeg ik het gevoel dat er iets niet in de haak was. Ik doe veel dingen op gevoel en mijn gevoel zei dat dit niet goed was. Een draconische maatregel! Ver van mijn bed, zeiden vrienden. Ik zag het anders. Dat was zo.

Januari en februari waren zakelijk gezien uitstekende maanden. In maart viel alles ineens stil. Het plan was klaar.

Het leven is als schaken. Ik denk altijd stapjes vooruit. Dat doe ik ook in mijn werk. Als verwoede verzamelaar van postzegels heb ik mijn verzameling in februari al uit de kast getrokken. Dat doe ik met vlagen. Toen ik in scheiding lag gaven mijn postzegels mij veel rust, en dat doen ze nu weer. Sterker nog. Ik kom tijd tekort.

Overigens zondig ik ook wel hoor. Een frisse neus halen kan met een cabrio prima, en het meisje moet ook gewoon af en toe even haar PK’s kwijt.

Ik heb de kledingkast nog niet uitgezocht. Ben ook aan het klussen! Tussen de postzegels en het huishouden door, heb ik als thuiswerker een prima ritme en de nodige discipline.

En… als dit nog langer gaat duren heb ik nog een enorm krat met speldjes klaar staan.
De verveling gaat het nooit winnen.

Madness