Facebook… ik had het al… vroeger

Als Slimme Vrijgezel – stiekem een beetje een internet nerd – had ik natuurlijk al Facebook voor dat jullie er erg in hadden.  Ik had veel vrienden en dinnen in het buitenland en dat was leuk samen op den Facebook.  Tot dat iedereen mij vond op Facebook.  Neefjes, nichtjes, ooms, tantes, oud collega’s en oud klasgenoten.  Leuk toch?  Welnee als je mij niet in real life kan benaderen maar alleen op Facebook flikker dan gewoon een eind op.  Naarmate meer mensen op den Facebook kwamen las ik ook meer ik ga naar oma vandaag, ga bij mijn moeder eten en kijk eens hoe geweldig mijn kids zijn.  Daar begon het bij mij wat te kriebelen.  Ik dacht eigenlijk… waarom en wat kan mij dat schelen?  Wat wil je zeggen… heb je nog inhoud?  Welnee, je wil voor de buitenwereld goed voorkomen.  Vroeger deden ze dat met een auto, een groot huis.  Geweldig!  Maar nog steeds in mijn gedachten… who cares.  Allemaal ook niet zo erg maar niet mijn ding.  Doe lekker je ding en wees heerlijk dom.  Ik lach je uit.  Ik zit al een jaar of acht zonder Facebook en ik mis niets.  Wat ik wel erg triest begin te vinden is dat de macht van Facebook erg groot aan het worden is.  Las ik vandaag dat ze goederen gaan verkopen op Facebook.  Lees; we gaan Ebay en Marktplaats vernietigen.  Gaan jullie dat toelaten?  Zijn jullie zo dom dat je alles in handen van Facebook gaat leggen?  Ik niet.  Het bevestigd voor mij dat ik een goede beslissing genomen heb Facebook er uit te gooien.  Denk er nog eens over na lieve lezers.