Eerlijk zaken doen versus BNI

Dat uw Slimme Vrijgezel niet altijd voor winst gaat weten ingewijden. Ik heb een leuk vak en klanten zijn vaak onwetend. Mijn taak is het dan ook klanten op te voeden en wijzer te maken. Dat is wel zo eerlijk denk ik. Toch als ik zo om mij heen luister dan worden mensen nog steeds graag opgelicht.

Er bestaat zo een kliek – ook wel sekte genoemd – als BNI. Daar mag je tegen betaling deel van uit maken en dan krijg je veel werk (neeuhhh). Dat BNI een piramide spel is weet ieder gezond nadenkend ondernemer. De verleiding is groot maar als je mot maakt met zo een BNI’r dan ben je de klos.

Heeft iemand wel eens nagedacht waarom BNI niet of nauwelijks te vinden is op social media ? Zou mij niet verbazen als dat verboden wordt. Sektes hebben zo hun eigen regels.

Een veel gehoorde klacht over BNI is dat het te duur is voor kleine ondernemers. Ik geloof dat graag.

Maar wil jij als zelfstandig ondernemer deel uit maken van een ‘sekte’ in jouw stad of dorp en elke woensdag ochtend om 7 uur ontbijten ? “Ik heb mij dit laten vertellen”. Nee, natuurlijk niet. Ik wil een band opbouwen met mijn klanten. Eerlijke prijzen, goede en snelle service daar heb jij als klant belang bij.

BNI maakt meer kapot dan je lief is.