Zoektocht naar perfectie

Dat uw Slimme Vrijgezel van design houdt weet iedereen. Design en kwaliteit gaan samen.

Ik verzamel al ~35 jaar design. Daar geniet ik elke dag van. Een Pastoe dressoir waar ik nooit genoeg van krijg. Een Artifort stoel die zo oud is als ik zelf ben (56). Een Martin Visser bank die zo tijdloos is dat zij over 100 jaar nog verkocht wordt.

Daar stopt het niet. Ik verzamel Alessi en Stelton. Ik word blij van goed keukengerij en ik rij een cabrio die alleen voor kappers is volgens de (a)sociale media.

Hoe komt dit allemaal vraag jij je af als je dit leest. Volgens mijn jeugdvrienden woonde ik in een museum. Mijn ouders hadden een huis vol antiek. Tot in de puntjes toe perfect. Niet leefbaar, maar er was over nagedacht.

Zoonlief dacht daar anders over. Toch… the search of perfection kan ik ook niet laten.

Ik heb soms het gevoel dat ik mij daar voor moet verdedigen. Dat vind ik jammer.
Het is geen schande dingen mooi te vinden. Het verwijt dat je dan materialistisch bent baal ik van.

Een vakantie van 4000 euro is tegenwoordig normaal en een dressoir van 3000 euro slaat nergens op.

Een vakantie duurt 2 weken en mijn dressoir staat hier al 30 jaar!

Heb ik het gevonden? Misschien!