Coaches

Maandagavond, het moment om even een duik in mijn twitter timeline te nemen. Elke week helaas weer de bevestiging dat sociaal media wat mij betreft inmiddels dood is. Het werkt gewoon niet meer. Toch vind ik het nog steeds leuk even te kijken wat er loos is en de boel even op te ruien. Dat doe ik één keer per week en dan ga ik weer over tot de orde van de week.

Het woord job coach kwam vanavond langs in mijn timeline. De reden voor deze blog! Een coach is wat ik denk een eng woord voor iemand die niet geslaagd is in waar hij / zij / of alles wat daar tussenin zit zelf gefaald heeft.

Falen is niet zo erg. Ook ik maak fouten. Ben er zelfs goed in. Maar ik maak er liever geen vak van. In de sport komen en gaan de coaches. U begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Coach zijn is een raar fenomeen. Een vak is het zeker niet. “Ik kan jou aan een goede baan helpen”, maar dat kan ik niet voor mijzelf ?

Neem de social media coaches. Ze waren overal. Jarenlang had ik ze in de timeline op Twitter. Ze wisten het allemaal. Dat is niet zo!

Ik ga het uitleggen. Social media zit je in het bloed. Begin er anders gewoon niet aan. Zo simpel is het eigenlijk. In mijn vorige blog gaf ik al aan dat op LinkedIn iedereen geweldig is. Dat is natuurlijk niet zo. De beschermde omgeving van Facebook bestaat helemaal niet. Op twitter is het handig als je een dikke huid hebt. Je maakt sneller vijanden dan vrienden op de social media.

Volgens de wetten van social media moet je je anders voor doen dan dat je bent. Dat is iets wat ik dus niet kan. Sterker nog, dat wil ik niet eens. Ik ben gewoon André en daar zal je het mee moeten doen.

Ik heb enorm veel ervaring op internet. Ik was al van Facebook af toen vele van jullie het net ontdekte. Slaap echt nergens slecht van. Het is ook een stukje vertrouwen in jezelf. Open en eerlijk. Veel leuke mensen leren kennen, maar ook alle downs meegemaakt. Wil je echt iets met social media moet je gewoon verdomd goed in je schoenen staan.

Ben jij nieuwsgierig waarom ik gewoon André ben, blijf, en zonder zorgen stand houd op the old interwebs ? Dan zal je mij moeten leren kennen. Misschien verbaas ik je wel.

Tip ! Blijf eerlijk, blijf bij jezelf !