BTW is leuk… elk kwartaal weer

Zoals mijn trouwe lezers wel weten is De Slimme Vrijgezel ook entrepreneur. Haha. Gewoon een duur woord voor ondernemer, ZZP of ZP. Behoorlijk verwarrend. Een leuke hobby die ik behoorlijk serieus neem. Enfin. Elk kwartaal wil de belasting weer haar bijdrage en dat is altijd een feestje. Of ik nou geld terug krijg… of moet betalen, het is en blijft leuk.

Een toentertijd goede vriend deed mijn BTW aangifte altijd. Kratje bier en hoppa. Die konden we ook nog aftrekken van de belasting ook. Dat kan natuurlijk niet altijd en daar wilde ik een professionele oplossing voor. Ik had een leuke collega op mijn werk (yep een dubbelleven toen) en haar zus is register belastingadviseur. Geen idee wat dat inhoud maar het leek mij geen onverstandige oplossing. Met andere woorden zij wilde mijn boekhouding wel doen.

Dat verklaart natuurlijk nog niet waarom de BTW aangifte leuk is. Daar kan ik kort over zijn. Ze komt éénmaal in het kwartaal thee drinken. Het zakje 2 seconden in het warme water tot mijn grote ergernis. Dan wil ze ook nog een bakje voor het zakje. Laptop open. En dan begint het gezeur. Gezeur? Yep het is een dame. Ze wil altijd mappen en alfabetjes. Trap op trap af. Wel op voorraad maar toch. Gedoetjes altijd.

Als we dat ritueel achter de rug hebben wordt het leuk. We beppen wat af met een gezonde dosis humor. Dat maakt de BTW elk kwartaal weer een feestje.