Be(voor)oordeeld op je auto

Natuurlijk ben ik apetrots op mijn BMW.  Daar heb ik hard voor gewerkt.  Ik heb er één te pakken gekregen waar je ook wel jaloers op mag zijn.  Toch valt mij wel op dat je er op be(voor)oordeeld wordt.  Hoe gek is dat!  Ik had een prachtige MX5.  Voor goed geld verkocht.  Ook een hele mooie auto maar niemand die daar over viel.  Nu staat er een vergelijkbare cabrio op mijn oprit maar nu met een BMW logo.  Kennelijk is dat anders.  Zoals de bezorger van de AH gister zei… je kan wel zien waar het geld zit.  Dat zette mij aan het denken.  Hoezo?  Ik heb twee auto’s ingeruild en € 1500 bijgelegd.  Hij staat niet op de zaak.  Gewoon contant betaald.  Wat is dat toch in Nederland ?  Ik kreeg een tip:

het calvinisme zelfst.naamw.
UITSPRAAK: [kɑlvi’nɪsmə] protestantse christelijke leer van Calvijn
VOORBEELDEN: `Het calvinisme ligt aan de basis van de meeste protestantse kerken in Nederland.`, `Calvinisme staat voor ingehouden emoties, voor niet te koop lopen met successen en voor zuinigheid en hard werken.`

Ga even een lekker eindje fietsen met je Calvinisme.  De reacties uit het buitenland zijn heel anders.  Die lieve vrienden zijn allemaal erg enthousiast.  Die bekrompen Nederlanders proberen mij een schuldgevoel aan te praten.  Dat gaat ze niet lukken want ik heb niets met Nederland behalve dan dat ik er geboren ben.  Ben ik daar trots op?  Nee helemaal niet.  Cheers me friends.